ارزیابی ریسک شغل پرسکاری به روش JSA


نحوه انجام JSA

JSA به صورت نرمال و عمومی شامل موارد زیر می شود:

1.      پیش نیاز آنالیز ایمنی شغلی

2.      تفکیک یک شغل به مراحل مختلف

3.      تشخیص خطرات، موقعیت های خطرناک، کارهای خطرناک انجام شده در هر مرحله از کار

4.      تعیین ابزار و کنترل های لازم برای قسمت های که خطر آن شناسایی شده است.

5.      خلاصه کردن و پیگیری نتایج حاصل شده

JSA یا JHA توسط یک کارگروه انجام می پذیرد. گاهی اوقات لازم است JSA توسط افرادی بررسی شود که خطرات را شناسایی کرده باشند. به این جهت که اطمینان حاصل شود کنترل همه خطرات در زمان ارزیابی وجود خواهد داشت. رایج ترین جدول بکار رفته از ۳ ستون تشکیل شده است (برخی شرکت ها به جهت تنوع فرآیندها و وظایف از ۵ یا ۶ ستون استفاده می کنند.) سر فصل هر ستون عبارتند از:

1.      نوع فعالیت

2.      نوع خطر

3.      روش های کنترلی

خطر عبارتست از عاملی که می تواند سبب صدمه به پرسنل، اموال و یا محیط زیست شوند. (در برخی شرکت ها شامل از دست دادن تولید و یا خرابی نیز تعریف شده است.)

کارگروه تشکیل شده ابتدا باید مراحل انجام فرآیند را جز به جز تجزیه کرده سپس برای هر مرحله خطرات را شناسایی نمایند. در نهایت روش های کنترلی را برای خطرات شناسایی شده پیشنهاد و اجرا نمایند. برخی مواقع ستونی با نام «سطح خطر» به جدول JSA اضافه می شود که به صورت «احتمال x خطر» تعریف می شود. سطح خطر قبل و بعد از اعمال روش های کنترلی ارزیابی می گردد.

یکی دیگر از ستون های قابل استفاده در فرم های JSA ستونی با نام «نام مسئول» می باشد. دراین ستون در واقع نام شخصی که مسئول اجرای روش های کنترلی در آن فرآیند خاص است نوشته می شود. پس از انجام مراحل بالا فرم JSA تکمیل می شود. کارگروه پس از تکمیل فرم، موظف به نظارت بر اجرای روش های کنترلی ذکر شده بوده و باید بر در دسترس بودن کلیه تجهیزات و لوازم حفاظت فردی در هنگام اجرای روش های کنترلی اطمینان حاصل نماید.

دانلود - 10000 تومان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.